GIETASFALT

TRANSPORT


Gietasfalt wordt met een specifieke vrachtwagen met roerketel getransporteerd van de asfaltcentrale naar de werf. Deze vrachtwagen beschikt over een verwarmde roer- of mengketel met een continu roer- of mengsysteem. Zo ontstaat een homogeen en gelijkmatig gietasfaltmengsel met de juiste temperatuur dat klaar is voor gebruik op de werf.

Als de vrachtwagen niet volledig tot op de plaats van toepassing kan komen, zetten we dumpers in. Dit zijn gemotoriseerde voertuigen met een mengketel met een capaciteit tot 1 T die rechtstreeks gevuld wordt door te storten vanuit de gietasfaltvrachtwagen.

Met behulp van deze dumpers kan het gietasfalt zonder zwaar vervoer tot op de plaats van verwerking worden gebracht met een belading die niet te zwaar is voor de draagconstructie. Een dumper kan iedere berijdbare weg nemen en beschikt ook over hijsogen waarmee hij door een toren- of mobiele kraan kan opgehesen worden om een dak of een kunstwerk te bereiken.PRODUCTIE


Het gietasfalt dat door Gama wordt verwerkt, wordt in onze eigen Copro gecertificeerde gietasfaltcentrale geproduceerd. De grondstoffen worden gedroogd en gezeefd en vervolgens gemengd met vulstoffen en bitumen. het verkregen gietasfaltmengsel heeft een temperatuur van 230°C.