Activiteit

Industriële bevloering

Een industriële bevloering dient de ondergrond bruikbaar te maken voor het verkeer en het verblijf van personen, het stapelen van goederen, …

Dergelijke vloer dient bestand te zijn tegen de belasting die men erop voorziet en moet ook voldoen aan een aantal eigenschappen die men er principieel van verwacht. De vloer moet onder meer gebruiksvriendelijk zijn, warmte- en akoestisch isolerend, milieuvriendelijk en onderhoudsarm.

Bepaalde toepassingen stellen nog strengere eisen, waardoor er een vloer nodig is die bv. weersbestendig is, onaantastbaar door dooizouten en/of zuurbestendig.

Wij plaatsen zowel kunststofvloeren als vloeren in gietasfalt die hiervoor een oplossing kunnen bieden.

Gietasfalt

INDUSTRIËLE GIETASFALT BEVLOERING

De voornaamste eigenschappen van gietasfalt - de vloeistofdichtheid en de bestendigheid tegen agressieve stoffen - maken dat een industrievloer in gietasfalt een zeer goede optie is. Ook de snelle uitvoering en ingebruikname - een van de belangrijkste troeven - maken dat industriële bevloering in gietasfalt uitermate geschikt is voor renovatiewerken of plaatsen waar de productie enkel 's nachts of in het weekend kan onderbroken worden.

Kenmerkende eigenschappen:

  • Vloeistof- en dampdicht: een gietasfaltvloer neemt geen water op, waardoor de vloer ideaal is voor natte ruimtes zoals brouwerijen, melkerijen, was- en doucheruimtes, etc.
  • Poriënvrij: dichte structuur aan oppervlak waardoor bacteriën zich niet kunnen vastzetten in vloeroppervlak waardoor de vloer ideaal is voor industriële keukens, landbouwbedrijven etc.
  • Geur- en smaakloos en chemisch inert: ideaal als vloerverharding voor het opslaan van levensmiddelen, graan, groenten, fruit, etc.
  • Slijtvast: bestand tegen heftruckverkeer en veroorzaakt geen stof, waardoor de vloer geschikt is voor de kleding- en textielindustrie, drukkerijen, machinestelplaatsen, etc.
  • Akoestisch isolerend: groter innerlijke demping van geluid waardoor de vloer zonder problemen bruikbaar is in werkplaatsen, ateliers, etc.
  • Stroefheid in natte omstandigheden: deze eigenschap maakt gietasfalt uiterst geschikt voor vismijnen, slachthuizen, carwash, etc.

ZUURBESTENDIGE GIETASFALT BEVLOERING

Gietasfalt met een aangepaste samenstelling heeft een goede weerstand tegen een hele reeks zuren, zouten en andere agressieve chemicaliën die een cementgebonden vloer zouden aantasten.

Dergelijke zuurbestendige vloer is toepasbaar in de chemische industrie, bv. in laboratoria, galvaniseerbedrijven, lakkerijen, etc.

Industriële kunststof bevloering

PU-Vloeren

Een polyurethaanvloer of kortweg een PU-vloer is een hoog-elastische naadloze gietvloer die bestaat uit een licht elastische kunststof. De vloer kan mat of glanzend, egaal of gestructureerd en in alle RAL-kleuren worden uitgevoerd.

Een PU-vloer is gemakkelijk te onderhouden en combineerbaar met vloerverwarming. Omwille van het feit dat de vloer erg licht is, is dit type minder toepasbaar in een ruwe industriële omgeving.

Doordat een PU-vloer zachter is dan andere types kunststofvloer is deze lichtverend. Hierdoor kunnen kleine steentjes, zand en andere vervuilingen minder snel krassen veroorzaken.

PU zorgt voor een spanningsvrije soepele bevloering met uitstekende scheuroverbruggende eigenschappen. De soepelheid zorgt voor het opvangen van trilligen en dempt zo rol- en contactgeluiden.

Het strakke, warme en comfortabele karakter van een PU-vloer komt perfect uit bij toonzalen, winkel - en kantoorruimtes.

Epoxyvloeren

Een epoxyvloer bestaat hoofdzakelijk uit epoxyharsen en kent een hoge hardheid. De vloer heeft grotere druksterkte dan beton, waardoor die erg sterk is. Het is verder ook zeer onderhoudsvriendelijk, vochtbestendig en beschikbaar in alle RAL-kleuren. Daarnaast is een epoxyvloer beter opgewassen tegen de blootstelling aan chemische belasting door zuren, olie, ... en tegen mechanische belastingen door heftrucks, transpaletten, etc.

Door de hoge hardheid worden deze vloeren vaak gebruikt voor industriële toepassingen. Ze kunnen niet gecombineerd worden met vloerverwarming.

acrylaatvloeren (PMMA)

Een acrylaatvloer is een volledig naadloos gegoten kunstharsvloer, waarbij de harsen worden vermengd met gekleurd kwartszand. Dit type vloer beschikt ober sterke chemische en mechanische eigenschappen.

Acrylaatvloer is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, is erg onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, slijtvast, vloeistofdicht en kan ook slipvrij en hittebestendig worden gemaakt. Bij de plaatsing van een acrylaatvloer is een vaste en droge ondergrond van essentieel belang.

Dankzij de zeer snelle droogtijd is een acrylaatvloer na slechts 2 uur reeds bruikbaar en belastbaar.